top of page

Frieten, da's een serieuze zaak

Wij Belgen weten allemaal dat lekkere frieten belangrijk zijn. We zijn er wereldberoemd mee geworden en met reden. Het is een mooi product, zeker als je het goed doet. Maar voor goeie frieten heb je eerst en vooral goeie aardappelen nodig.

De kwaliteit van onze frieten begint in de grond, daarbuiten op het veld. Wie de aardappelteelt een beetje kent, weet dat de smaak en kwaliteit van de aardappel doorheen het jaar serieus kan schommelen. Dat is de natuur, maar dat is niet hoe jij je zaak runt. Kwaliteit moet dag in, dag uit dezelfde zijn, en daar geven we je groot gelijk in. Daarom maken wij er zaak van om het hele jaar door naar dezelfde kwaliteit te streven. Wij leveren jou de betrouwbare kwaliteit die jouw klant op z’n bord verwacht. Bij ons geen verrassingen.

Voor die stabiliteit halen wij het onderste uit de kan. Een state of the art machinepark, betrokken werknemers, wij die als zaakvoerders mee in de dagelijkse werking staan, constante optimalisatie van onze processen … We doen het niet alleen omdat we gedreven ondernemers zijn, maar ook voor jou en de eindklant.

Kwalitatieve frietjes zijn echter niks zonder sterke service. Combineer onze vakkennis met die van jou en je krijgt het recept voor een fijne samenwerking. We zijn jouw betrouwbare partner in elke zin van het woord. Snelheid en flexibiliteit. Persoonlijke benadering. Waardevol advies. Daarvoor willen we bij Deprez Frites bekend staan, net zoals wij Belgen bekend staan om onze frieten.

Van op ’t veld tot bij jouw keukengeweld.

Productieproces

Ons productieproces begint op ’t veld, waar we frietaardappelen planten en in de beste omstandigheden laten groeien. De gerooide aardappelen worden dan geselecteerd op kwaliteit en gekalibreerd, zodat we met de best mogelijke frietaardappelen aan de slag kunnen. Op de productiesite wassen we ze en ontdoen ze van alle vreemde materialen (stenen, loof, plastiek …). Optische camera’s schillen en controleren de aardappels, en na de keuring gaan ze opnieuw over de schillers om nog wat extra af te schillen.

 

Daarna zijn ze klaar om tot frieten verwerkt te worden. Kleine snippers laten we ervantussen, om zo een hoogstaand product te bekomen. Tijdens de laatste controle, schieten we met een optische frietuitschieter de laatste slechte frieten uit het proces. Na de koeling in het koelbad – voor kwaliteit en goede houdbaarheid – worden ze ingepakt en in de koelkast gestockeerd tot ze ’s nachts uitgeleverd worden.

bottom of page